Erdemli Ziraat Odası > Haberler > 6.MERSİN NARENCİYE FESTİVALİ

6.MERSİN NARENCİYE FESTİVALİ

Narenciye ürünümüzü yerel, ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak Narenciye meyvelerinin tüketimini artırmak ve marka değerini yükseltmek Narenciyede kapasite artışı ve pazarlama şansını çoğaltıcı etki yaratmak Mersin tanıtımı ve ilimize dikkat çekmek İlde turizmin canlandırılmasına destek olmak Kent estetiğini ve imajını yükseltmek Kentle narenciyenin özdeşleşmesine katkı sağlamak İlimizde geleneksel bir ürün festivali oluşturmak Kentte her kesimin ve yaşayanların katkı sağlayacağı çok renkli, farklı ve ortak bir faaliyet oluşturmak Amcıyla dört yıl aradan sonra

Bu yıl 6.kez düzenlenen Uluslararası Narenciye Festivali Kortej yürüyüşü ile Başladı.  Festival de 70 ton Narenciye kullanılarak araç süslemeleri ve festival alanı süslemesi yapıldı. 30 Ülkeden 700 Gösteri sanatçısı katıldı. Narenciye Festivali bu yıl Çok canlı ve yapılan gösterilerle şenlik havasında geçti. Erdemli Ziraat Odası Başkanlığı da Festivalde stant kurarak  ve Korteje araçla katıldı. Ziraat Odası Standında gelen misafirlere Erdemlinin Limonu ile yapılan LİMONATA İkramı yapıldı. Kortejde ise Odamız Tarafından süslenen kamyonda Erdemlinin Limonun Başkenti vurgusu işlenerek araç üzerinde Limonun hasat edilmesi işlenmesi görsel olarak yapılmış olup ilgiyle izlenmiştir. Festivale katılarak odamız standını ziyaret eden Milletvekili ve Bürokratlara limon Çiftçisinin sorunları  dile getirilmiştir.Gerçekten de narenciye, ilimiz tarım sektörünün ana omurgasını oluşturmaktadır. On binlerce aile için geçim kaynağı durumundadır. İlimiz narenciyede Türkiye ortalamasının%30 unu,Limonda ise %70 ini üretmektedir.

Bu nedenle, Mersin’de festival konusu olmaya en uygun ürün narenciyedir diyerek Festival hakkında düşüncelerini belirten Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim ŞAHİN Festivalin ara verilmeden her yıl yapılmasının İlimiz ve Yetiştirdiğimiz Narenciye ürünlerinin tanıtımı için gerekliliğini dile getirdi.