Erdemli Ziraat Odası > Haberler > Afrikalı ormancılara, ormancılık eğitimi

Afrikalı ormancılara, ormancılık eğitimi

TARIM ve Orman Bakanlığı Çölleşme ile Mücadele Genel Müdürlüğü öncülüğünde Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü'nün ev sahipliği yaptığı "Çölleşme ile Mücadele Uluslararası Eğitimi'' kapsamında 20 Afrika ülkesinden 40 temsilci 'in Erdemli ilçesinde misafir edildi. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Davut Keleş'in enstitü çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Eğitim kapsamında arazi tahribatının önlenmesi, ormanların rehabilitasyonu, iyi tarım uygulamaları, erozyonla mücadele ve erozyonu önleme konusunda yapılan çalışmalar gösterildi. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde üretim ve zorlukları konusunda bilgi veren Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Afrikalı misafirlere çeşitli hediyeler verdi.