Erdemli Ziraat Odası > Haberler > ERDEMLİ ZİRAAT ODASI; 23 AFRİKA ÜLKESİNDEN GELEN 46 ÜST DÜZEY MİSAFİRE EV SAHİPLİĞİ YAPTI.

ERDEMLİ ZİRAAT ODASI;

ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE ULUSLAR ARASI EĞİTİMİ KAPSAMINDA

23 AFRİKA ÜLKESİNDEN GELEN 46 ÜST DÜZEY MİSAFİRE EV SAHİPLİĞİ YAPTI.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı  Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Müdürlüğü ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı(TİKA) ile İşbirliğinde her yıl düzenlenen Afrika ,Orta Asya ve Balkanlara yönelik Ülkemizin Çölleşme ile mücadele ve Ormancılık alanında sahip olduğu bilgi birikiminin aktarılması için yapılan eğitim proğramına 23 Afrika ülkelerinden  Benin,Fildişi  Sahilleri, Gabon, Gambiya, Gana,Gine,Güney Afrika Cumhuriyeti,Kamerun,Kenya,Demokratik Kongo Cumhuriyeti  (Zaira),Kongo Cumhuriyeti, Madagaskar,Mauritus,Mozambik,Namibya,Orta Afrika Cumhuriyeti, Ruanda, Svaziland, Tanzanya, Togo,Uganda,Zambiya,Zimbabve den 46 kişi katılmıştır.Eğitim Proğramının İlk bölümü Konya da İkici bölümü İlçemiz Erdemli de gerçekleşmiştir.12 Mayıs günü Erdemli Orman İşletme Müdürlüğünce TÖMÜK,Sıraç,Hacıalanı Sedir ağaçları dikim sahaları ,rehabilitasyon alanları ve gölet gezileri yapılmış,Kayacı Mahallemize gelinerek burada Erdemli Ziraat Odası Başkanlığınca Sera sulamalarında kullanılan Hakyemez havuzları , Seralar, yetiştirilen ürünler ve Tarla İmarı görsel olarak izletilmiş Ziraat Odası Başkanı Rasim ŞAHİN Tarafından Çiftçilerin faaliyetleri anlatılmıştır.

13 mayıs Pazar günü Afrikalı Misafirlere Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde Ziraat Odası Başkanı tarafından İlçemiz tarımı ve Ziraat Odası Faaliyetleri hakkında Sunum yapılmıştır.Toplantıya katılan Misafirlere Oda Başkanlığınca Erdemlimizin simgesi olan limon,Erdemliyi tanıtan cd ve Hediyeler verilmiştir.