Erdemli Ziraat Odası > Haberler > ERDEMLİ ZİRAAT ODASI ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE KONULU PROJE DAHİLİNDE 18 ÜLKEDEN GELEN 40 KİŞİLİK GRUBU MİSAFİR ETTİ

Ülkemizin çölleşmeyle mücadele ve Ormancılık alanın da sahip olduğu bilgi birikimini paylaşmak maksadıyla ; Orman ve su işleri Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)ile işbirliği halinde her yıl Afrika ,Orta Asya ve Balkanlara yönelik uluslar arası eğitim programı tertiplenmektedir.

“  Çölleşme ile Mücadele Uluslararası  Eğitimi” eğitim programı  22 – 26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Konya ve Mersin illerinde gerçekleştirilmiştir.

Eğitim 18  ülkeden toplam 40 kişi katılmış.(Arnavutluk ,Azerbaycan ,Beyaz Rusya ,Bosna Hersek ,Gürcistan,İran ,Kırgızistan , Moldova , Makedonya ,Moğolistan Karadağ ,Pakistan ,Romanya ,Rusya ,Sırbistan,Ukrayna ,Özbekistan)

İlçemize 25.05.2017  Perşembe  günü    gelen misafirlere Kayacı mahallesi  Sulama , Hak yemez  Havuzları ve Toprak imarı konusunda bilgiler verildi.Domates ve Salatalık seraları gezdirildi.Yetiştirdiğimiz Yaş sebze ve Meyvelerde Zirai İlaç ve nitrat kalıntısı olmadığını gelen konuklara özellikle oda başkanı Rasim ŞAHİN bilgi vererek gönül rahatlığı ile yiyebileceklerini ve ülkenize gittiğinizde Türkiyeden gelen yaş sebze ve meyvelerde Herhangi bir kalıntı olmadığını Ülkelerinde de anlatmalarını istedi.Ayrıca konuklara ilçemizde yetiştirdiğimiz Yenidünya, kayısı, Erik,Domates ve Salatalık ikramı yapıldı.

26.05.2017  Cuma günü Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde Erdemli Ziraat Odası  Erdemli Tarımı konulu panel hazırlayarak oda Başkanı Rasim Şahin tarafından sunuldu.Ayrıca Erdemli ilçemizi tanıtan Broşür ,Dergi , Cd ,Şapka ve Erdemlimizin Limonu hediye edildi.Gelen misafirlerimiz misafir perverliğimizden  ve hediyelerimizden çok  memnun kalarak bizleri  ülkelerine davet ettiler.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim ŞAHİN Konukların ilçemize gelmelerini sağlayan ÇEM Genel Müdürü Hanifi AVCI’ya teşekkür etti.