Erdemli Ziraat Odası > Haberler > Erdemli’de Kar Afeti

Erdemli’de Kar Afeti

İlçemize bağlı Kayacı,Yeni yurt,Veyselli ,Hüsametli,Küstülü ,Arslanlı ve Tabureli  Mahallelerinde  23-24 Aralık 2016 tarihinde meydana gelen şiddetli  Kar yağışı seraların yıkılmasına neden oldu.  Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim ŞAHİN şunları söyledi; Afet haberini alır almaz sayın İlçe Kaymakamımız ve İlçe Tarım Müdürümüzle birlikte afet yerine ulaştık.

Yapılan tespitte Kayacı Mahallemizde hasarın nispeten az olmasına karşın özellikle Yeniyurt,Veyselli ve Tapureli  Mahallelerinde daha fazla olduğu gözlenmiştir.Hasar gören seraların özellikle Sera Örtüsü çekili olan seralarda yaşandığı görülmüştür. Naylonu çekili olan seralarda Domates,marul,Karnabahar,Brokoli ekimi yapılmış olduğu, Çiftçilerle yapılan görüşmede Sera Naylonunu sökmediklerini şimdiye kadar böyle bir kar yağışının olmadığını dile getirdiler. Ziraat odası olarak Çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi bildirirken, yıkılan bu seraları Kredi ile yaptıklarından Bakanlıkla istişareye geçilerek zararların sarılması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğimizi dile getirdik.