Erdemli Ziraat Odası > Haberler > ERDEMLİNİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

ERDEMLİNİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

ERDEMLİNİN YÜKSEK KESİMİNDE ETKİLİ OLAN DOLU YAĞIŞI DÖRT MAHALLESİNDE HASARA YOL AÇTI

Konu hakkıda bilgi veren Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim ŞAHİN;Dolu haberini alır almaz mahalle muhtar ve delegelerimizle görüşerek dolu zararı hakkında bilgi aldık.İlçemiz Esenpınar , Sorgun,Şahna ve Üzümlü Mahallelerinde etkili olan dolu Şeftali, Erik, Elma, Üzüm, Kiraz Bahçelerinde , Domates ve fasulye dikili alanlarda  zarara neden olmuştur.İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri ve Odamız Ziraat Mühendislerince Hasar Tespit çalışmaları devam etmektedir.Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim ŞAHİN, “Tarımsal üretimin her yıl yaşanan doğal risklerden korunması ve yaşanabilecek kayıpların azaltılabilmesi amacıyla çiftçilerin tarımsal ürünlerini sigorta yaptırmaları önem taşımaktadır” dedi. 2018 Çiftçi Kayıt Sistemini( ÇKS) sini yaptırmayan Çiftçilerimizin 30Haziran tarihine kadar yaptırmaları gerektiğine de değinen Şahin Dolu afetinden zarar gören Çiftçilerimize Geçmiş olsun dileklerinde bulundu.