Erdemli Ziraat Odası > Haberler > ERDEMLİ ZİRAAT ODASINDA STAJ YAPAN ZİRAAT MÜHENDİSİ VE TEKNİKER ADAYLARI

ERDEMLİ ZİRAAT ODASINDA STAJ YAPAN ZİRAAT MÜHENDİSİ VE TEKNİKER ADAYLARI

Erdemli Ziraat Odası bünyesinde stajını yapan 7 Tekniker ve Ziraat Mühendisi adaylarına Odamız Ziraat Mühendisleri ve Tarım Danışmanları tarafından teknik ve uygulamalı olarak eğitim verilmektedir. Konu hakkında bilgi veren Oda Başkanı Rasim ŞAHİN; Odamızda stajını yapmakta olan Mühendis ve Ziraat Teknikeri adaylarına Odamız Fidan Üretim Tesisinde uygulamalı olarak Kivi fidanı yetiştiriciliği, Limon Fidanı yetiştiriciliği, Fidan aşılama teknikleri hakkında uygulamalı eğitim verilmektedir. Ayrıca stajer öğrenciler Tarım Danışmanlarımızla beraber arziye çıkarak Bahçe ve Seralarda yetiştirilen bitkilerin hastalık ve Zararlıları hakkında uygulamalı eğitim alarak tecrübe kazanmaktadırlar. Özellikle İlçemizde yetiştirilen ürünlerin bakımı, sulaması, gübrelemesi, hastalık ve Zararlılarla mücadelesi hakkında tecrübe ve bilgi kazanmaları sağlanmıştır. Üniversite öğrencileri dışında İlçemizde bulunan Tarım Meslek Lisesi öğrencileri de odamız bünyesinde Staj yapmaktadır.

Stajını tamamlayan öğrenciler  Odamızda edindikleri bilgilerle hayatlarında  karşılaşacakları sorunları aşmada çok önemli yardımcıları  olacaktır diyen Oda Başkanı ŞAHİN Yetiştirilen teknik elemanların sahada bulunması Çiftçilerimizin bilinçlenmesi için çok büyük önem arz etmektedir dedi.