Erdemli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Erdemli Ziraat Odası > Haberler > ERDEMLİ ZİRAAT ODASI “LİMON” GÜNDEMİYLE TOPLANDI

ERDEMLİ ZİRAAT ODASI “LİMON” GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin başkanlığında Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen Meclis toplantısının konusu Limon’du. Limonun masaya yatırıldığı toplantı da ‘Limon’un geleceği hakkında ve şu anki durumu hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Başkan Şahin şunları söyledi;

“Ekim ayı meclis toplantısında Erdemlimizin sembolü olan Limon’dan yapılan Limonata’yı meclisimize ikram ederek Limon sezonumuzu açtık ve Limonu konuştuk.

Limonun geleceğini ve piyasasını konuştuğumuz meclis toplantımızda ayrıca Tarım Organize Sanayisinin yapılması konusu konuştuk. Oda olarak tarım organize sanayinin kurulması konusunda gerekli girişimlerde bulunduğumuzu ve takipçisi olduğumuzu anlattık. Bunun yanı sıra ikinci kalite limonunun limonata yapılarak değerlendirilmesi ve birinci kalite limonumuzun daha iyi bir fiyata satılabilmesi için gerekli  çalışmaları başlattık. Çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin daha iyi para etmesi ve kazandırması için oda olarak her türlü araştırma ve çalışmaları yaptığımızın ve gerekli girişimlerde bulunduğumuzun altını çizmek istiyorum. Tüketicilerimizden de sağlıklı bir ürün olan Limon’u bol bol tüketmelerini, gazlı içecek yerine sofralarında mutlaka Limonata bulundurmalarını istiyoruz.

Yeni başlayan Limon hasat sezonumuzun hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini diliyoruz.”