Erdemli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Erdemli Ziraat Odası > Haberler > ÖĞRENCİLER 6 BİN ADET SEBZE FİDESİ DİKTİ

ÖĞRENCİLER 6 BİN ADET SEBZE FİDESİ DİKTİ

Mersin’in Erdemli ilçesinde, Tarım lisesi öğrencilerinin tarım alanında daha donanımlı ve bilgi sahibi olması amacıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünün işbirliği çerçevesinde tarım lisesi öğrencileri Enstitüde bulunan 3 dönüm tarım arazisine 6 bin adet sebze fidesi dikti.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde bulunan tarım alanında gerçekleştirilen fide dikim etkinliğine Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kutlutekin Baş, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Mustafa Ünlü, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkiliğe katılan Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, öğrencilerle sohbet edip tarım alanında bilgi alışverişinde bulundu. Öğrenciler ile birlikte fide diken Kaymakam Aydın Tetikoğlu yaptığı açıklama da; Dünya’da artık üretim çok önemli. Ülkemiz çok büyük tarım alanına sahip bir ülke. Bu alanlarda üretim yapılması için gençlerimizin tarım alanında yetişmesi, bilgi sahibi olması ve çalışması gerekiyor. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüzün ortaklaşa hazırladıkları proje kapsamında burada öğrencilerimiz karnabahar, lahana ve brokoli’den oluşan 6 bin adet sebze fidesi dikecekler. Ben bu projeye emek veren ve hayata geçiren kurumlarımızı ve çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

6 BİN FİDE DİKİMİ YAPILDI

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ise, “ Bakanlığımızın Tarım çalışmalarına ağırlık vermesi ile birlikte biz de ilçemizde bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüz ile bir protokol yaptık. Protokol kapsamında Tarım Lisesi uygulama alanımızı geliştirmek istedik. Araştırma Enstitümüz de bize bu uygulama alanını verdiler. Öğrencilerimiz burada hem tarım konusunda araştırma yapma fırsatı bulacaklar hem de daha çok bilgi sahibi olacaklar. Şuanda bu alana 6 bin adet fide dikimi gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz uygulama olarak hem öğrenecekler hem de hasat sonunda elde edilen gelir ise öğrencilerimizin eğitimine harcanacak” dedi.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ise, “ Erdemli’de tarımın ve üretimin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bizlerde oda olarak projeye fide desteğinde bulunduk. İnşallah geleceğin tarımcıları olarak öğrencilerimiz tarım konusunda çok bilgi sahibi olurlar ve ülkemizde tarım gelişmesine katkı sunarlar. Ben projeye emek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi.

HEM ÖĞRENİYORUZ HEM ÜRETİYORUZ

Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım bölümü 10. Sınıf öğrencisi Ümmü Ersoy, “ Ben tarım yapmayı çok seviyorum. Ailem çiftçi olduğu için bu işe uzak değilim. Fide dikmeyi, büyütmeyi çok seviyorum. Şuanda lahana, brokoli, karnabahar dikiyoruz. İnşallah büyüdükten sonra haşatını yapacağız ve Eğitimimize de katkı sunacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım bölümü 11. Sınıf öğrencisi Emircan Kaya ise, “ Tarımı sevdiğim için bu okula geldim. Tarım bizim geleceğimizdir. Şimdi diktifiğimiz fideler 3 ay sonra büyüyecek ve haşatını yapacağız. Hasat yaptığımız ürünleri de satacağız ve okulumuz ile birlikte bizlere ekonomik olarak da katkı sağlamış olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.