Erdemli Ziraat Odası > Haberler > Tarım Fuarına EZO çıkartması

Tarım Fuarına EZO çıkartması

Nerede modern tarım var ve sergileniyorsa bizler üyelerimizi oraya götürmeye hazırız.

Mersin 12. Tarım Fuarının son gününde Erdemli Ziraat Odası 300 kişilik çıkartma yaptı. Tarım Fuarını en kalabalık grupla ziyaret eden kurumun Erdemli Ziraat Odası (EZO)  olduğu bildirildi. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, ‘’Çiftçilerimizin kaliteli ürün yetiştirme konusunda takip ettiği teknoloji ile buluşturmak bizim asli görevimizdir. Nerede modern tarım var ve sergileniyorsa bizler üyelerimizi oraya götürmeye hazırız’’ dedi. Erdemli Sanayi ve Ticaret Odası ile ortaklaşa tarım fuarında stand açtıklarını ve fuar süresince stand da çiftçileri kabul ederek  tarımsal faaliyetler konusunda bilgilendirmelerde bulunduklarını belirten Şahin, Erdemli standına  gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirtti.

İlçemiz in ana geçim kaynağının başını limon ve domates, son yıllarda da zeytin yetiştiriciliği ve muz üreticiliği çekiyor diyen Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, muz üretimi ilçe genelinde yüzde 20’lere kadar çıktığını ifade etti. Tarım fuarına katılması ve fuarda sergilenen yeni tarımsal ürünlerin  yakından takip edilmesi için tüm üyelerimize fuara katılmaları için araçlar tahsis ettik diyen Şahin, ‘’Mersin 12. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarının üçüncü gününde öyle tahmin ediyorum ki en kalabalık grubu ilçemizden katılan çiftçiler oluşturdu. Fuarın içerisine dağılan Erdemlili çiftçiler stand sahiplerinin de yüzlerini güldürdü. Bizler ilçemiz çiftçisinin kaliteli ürün yetiştirme ve modern tarımı takip konusunda öncülük etmeye çalışıyoruz, onların bilinçlenmesini sağlıyoruz. Oda olarak üreticimizi sadece Mersin’deki  fuara  getirmiyoruz ülke genelindeki tüm fuarlara katılmaya çalışıyoruz onlar da  gelişmeleri yakından takip ediyorlar bu da bizleri sevindiriyor’’ dedi.