Erdemli Ziraat Odası > Haberler > Yayla domatesi yüz güldürüyor

Yayla domatesi yüz güldürüyor

MERSİN'İN Erdemli İlçesi Ziraat Odası (EZO) Başkanı Rasim Şahin, yaylalarda domates hasadının başladığını belirterek, "Üreticilerimiz bayrama sevinçle giriyor. Çünkü şu anda domatesin kilosu dalında 2 lira 10 kuruştan alıcı buluyor. Ramazan bayramına kadar bu fiyatın 3 lirayı geçmesini bekliyoruz. Domates üreticimiz bayramda çifte bayram yaşayacak'' dedi.

"MUTLULUK VERİCİ"
Başkan Rasim Şahin ve beraberindeki heyet, Arslanlı ve Çiriş mahalle muhtarları ile birlikte domates üreticilerini ziyaret ederek sezonun bol kazançlı ve bereketli olması dileğinde bulundu. Başkan ve heyet üreticilerle uzun pazarlık sonucunda yayla domatesi piyasasını 2 lira 10 kuruş olarak belirlediler. Başkan Şahin, yaylalarda yeni domates hasadının başlaması ile birlikte yurt dışına ihracatının da başlamasının üreticiler adına mutluluk verici olduğunu söyledi. Şahin , bayramın yaklaşması ile domates piyasasında hareketlilik yaşanmaya başladığını kaydetti.