Erdemli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Erdemli Ziraat Odası > Haberler > YAĞDA SELE TESLİM OLDU

YAĞDA SELE TESLİM OLDU

YAĞDA SELE TESLİM OLDU

Erdemli’nin yüksek kesimlerine önceki gün yağan şiddetli yağmur sele dönüşürken, bölgede bulunan ekili alanlar zarar gördü. Yaklaşık 10 dakikalık yağan şiddetli yağmur karşısında çiftçiler zor anlar yaşadı.

Meteorolojinin uyardığı sağanak yağmur ve dolu yağışı Erdemli ye bağlı bin 300 rakımdaki Yağda Mahallesi başta olmak üzere Alibeyli ve Elbeyli'de etkili oldu. Dolu yağışı ve kuvvetli sağanak yağmur Yağda Mahallesi'nde sele neden oldu. Sel ve dolu nedeniyle ekili araziler ve meyve bahçeleri zara gördü. Üreticiler, sebze fidelerini kurtarmak için yoğun çaba harcadı. İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre uzakta olan mahallelere Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler hasar tespiti için gönderildi.

BİRANDA YAĞMUR ŞİDDETLENDİ

Erdemli’nin yağda mahalesinde çiftçilikle uğraşan vatandaşlar yağmurun kısa sürede etkili olduğunu belirterek şunları söylediler, “ öğleden sonra yaylalara yağmur yağacağını biliyorduk. O yüzden az da olsa önlemlerimizi aldık. Ama yaklaşık 10 dakika süren şiddetli yağmur sele neden oldu. Sel suları seramızda bulunan fasülye, biber gibi ürünlerimizin üzerine geldi. Ürünlerimiz sular altında kaldı. Yapacak bir şey yoktu. Bir ara dolu ile karışık yağmurda yağdı. İnşallah bu afeti de en az hasarla atlatırız. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dediler.

BAŞKANDAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ise, selden zarar gören çiftçiler için geçmiş olsun mesajı yayınladı. Başkan Şahin yaptığı açıklama da; Öncelikle yağda mahallemizde şiddetli bir şekilde yağan yağmurun sele dönüşmesi ile birlikte oluşan selden zarar gören çiftçilerimiz ile birlikte bütün çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ziraat odası olarak ekiplerimiz sahalarda inceleme yapıyor. Çiftçilerimizin bu efetten gördüğü zararları inşallah karşılamak için çalışacağız. Bütün çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını dilerim” dedi.

Öte yandan Mersin genelinde zaman zaman yağışların devam etmesinin beklendiği bildirildi.