Erdemli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Erdemli Ziraat Odası > Haberler > İLÇEMİZ 1300 RAKIMINDA YAYLA KESİMİNDE MEYDANA GELEN FIRTINADAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERE ZİRAAT ODASI OLARAK GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETTİK.

İLÇEMİZ 1300 RAKIMINDA YAYLA KESİMİNDE MEYDANA GELEN FIRTINADAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERE ZİRAAT ODASI OLARAK GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETTİK.

Erdemli Ziraat Odası başkanı Rasim ŞAHİN İlçemizde oluşan afetten sonra

İlçemiz yayla kesiminde bulunan SARIKAYA, GÜZELOLUK, HARFİLLİ, GÜNEYLİ ve KÜSTÜLÜ Mahallelerinde 23-26 Mayıs tarihlerinde meydana gelen fırtınadan seraları göçen ve sera  naylonu parçalanan çiftçilerimize Ziraat Odası Olarak geçmiş olsun dileklerimizi ileterek yanlarında olduğumuzun bilinmesini istediğini söyledi. yıkılan  ve zarar gören Seraların bazılarında fidelerin dikilmemiş olması zararı azaltmıştır.Her nekadar da sera naylonunun parçalanması da çiftçiler için maliyet demektir.Bir dekar seraya 250-300kg.sera naylonu gereklidir.kiloğram fiyatı 16tl olup dekara maliyeti 4.000tl(dörtBintl) civarındadır.

Bir dekar seranın maliyeti Çelik yapısının 40.000tl(kırkbintl) yi bulmaktadır.Çiftçilerimiz Seralarının yapımında Kredi veya Komisyoncudan aldıkları borcla yaptırmaktadırlar.Yaptığımız tespitlere göre 168 Çiftçimizin serası hasar görmüş olup 8 çiftçimizin seraları tamamen yıkılmıştır. Serası yıkılan çiftçilerimize odamızca çimento yardımı yapılmıştır.