Erdemli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Erdemli Ziraat Odası > Haberler > Kadın çiftçilere seracılık eğitimi

Kadın çiftçilere seracılık eğitimi

 MERSİN’in Erdemli ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 'Ereğli yaz seracılığı ile tanışıyor, kazanıyor' projesi içerisinde Konya'dan gelen 8 kadın çiftçiye yaz seracılığı konusunda eğitim verildi.
3 gün süren eğitim kapsamında Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi Rasim Arslan tarafından verilen toprak ve yaprak analizleri, yetiştirme teknikleri hakkında bilgiler verilirken, Erdemli Ziraat Odası Genel Sekreteri ve Ziraat Mühendisi Aydın Çiftçi tarafından da ilçede bulunan domates seraları gezdirilip, yetiştirme konusunda kadın çiftçiler bilgilendirildi. Proje yürütücüsü Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Aygül Alan Arıcan, "Bakanlığımızın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “ Kadın çiftçiler yeniliklerle buluşuyor” projesi kapsamında Ereğli’de çiftçilik yapan 8 kadın çiftçi ve 2 proje yürütüşü olmak üzere 10 kişilik ekip ile yaz seracılığı konusunda bilgi ve eğitim için Erdemli’ye geldik. 5 gün süren eğitim kapsamında Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde Ziraat Mühendisi Rasim aslan bey tarafından sera domatesi yetiştiriciliği konusunda çok verimli bir eğitim aldık. Bunun yanında Erdemli Ziraat Odası tarafından ilçede yetiştirilen domatesleri seralarda yani yerinde görerek çok büyük yeniliklerle tanıştık. Biz arkadaşlarımız ile birlikte buralarda gördüğümüz yenilikleri Ereğli’de kurulan seralarımızda uygulayacağız ve en güzel üretimi yapmak için çalışacağız. Bizlere 5 gün boyunca eğitim veren ve yetiştiricilik konusunda yenilikleri bizlerle tanıştıran Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsüne ve Erdemli Ziraat Odası başkanlığına çok teşekkür ederiz” dedi.
Konya Ereğli’den gelen kadın çifti Serap Sarıca (42), “Ereğli’den yaz seracılığı öğrenmek için buraya geldik. Seracılık konusunda bizler çok güzel bilgiler edindik. Çok faydalı bir eğitim oldu. İnşallah bu bilgileri gittiğimizde ilçemizde seralarımızda uygulayacağız ve daha güzel üretimler sağlayacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
HEM GÖRSEL HEM UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ
Erdemli Ziraat Odası Genel Sekreteri Aydın Çiftçi ise, “Ereğli’den gelen kadın çiftçilerimize Erdemli Ziraat Odası olarak hem uygulamalı hem de teorik olarak yaz seracılığı konusunda eğitimler verdik. İlçemizde bulunan domates seralarında incelemelerde bulunduk. Çok güzel ve verimli bir proje çalışması oldu. İnşallah burada öğrendikleri teknikleri Ereğli’de de uygulayacak olan kadın çiftçilerimizi şimdiden tebrik ediyorum. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadesini kullandı.