Erdemli Ziraat Odası > Haberler > Başkan Şahin'den Çiftçi Kadınlara Gül

Başkan Şahin'den Çiftçi Kadınlara Gül

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle ilçe genelinde domates serası ve limon tezgahında çalışan kadınları ziyaret ederek gül verdi.

Şahin, gül dağıtımı ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada; ‘’Toplumun ve ülkenin huzuru, kadının mutluluğuyla mümkündür. Toplumun dinamizmi olan kadınlar yeni Türkiye’nin simgesi, yarınların teminatıdır. Çiftçi kadınlarımız bu toplumun mihenk taşıdır, onlarsız ne tarım olur ne de modern Türkiye’nin yapılaşması olur. Tüm çalışan kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

Domates serası ve limon tezgahlarında çalışan kadınları ziyaret ederek onların 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladıklarını dile getiren Şahin, Peygamber Efendimiz “Cennet anaların ayağı altındadır” diyerek kadınlara verdiği önemi dile getirmiştir ifadesini anımsattı.

Kadınlar hayatın her alnında aktif rol almışlardır diyen Şahin, ‘’Kimi zaman Hakan’ın yanında bilge bir eğitmen, kimi zaman Aziziye’de Nene hatun, 15 Temmuz’da tanklara siper olmuş bir kahraman, kimi zaman vatan toprağına düşen bir şehit kanı, kimi zaman aşımızda tuz, kimi zaman canımızda canan olmuştur. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın şartı kadınların iyi yetişmesidir. Kızlarımızın iyi eğitim alması bir Milleti yeniden ihya edebilir. Çünkü iyi kadın, iyi aileyi vücuda getirir, iyi aileden iyi bir millet doğar. Unutulmamalıdır ki, toplumları derinden sarsan sayısız sorunun yaşandığı günümüz dünyasında, insanlık onuruna yakışır aydınlık geleceğin inşası için hepimize sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluklardan biri ise kadının insan hakları mücadelesine destek vermektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta kahraman Mehmetçiklerimizin ve şehitlerimizin anne ve eşleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum” diye belirtti.