Erdemli Ziraat Odası > Haberler > Bayraktar, Mersin Ziraat Odalarının başkanlarından, Mersin tarımı ile çiftçilerin sorun ve beklentileri hakkında ilgili Bakanlıklara iletilmek üzere bilgi aldı.

Mersin Ziraat Odaları Başkanları Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı sayın Şemsi BAYRAKTAR’la Bölgemizde Çiftçi Sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Telekonferans yoluyla yapılan görüşmede her ilçemiz çiftçi sorunlarını dile getirdi. Toplantıda Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim ŞAHİN çiftçi sorunlarını şu şekilde belirtti.

-----Bölgemizde desteklemelerin ürün bazlı verilmesi gerektiği

-----Desteklemelerin hasattan önce açıklanması

------Sera yapımında verilen kredilerin arttırılması

-------Bahçe bakım kredilerinin arttırılması

-----Çiftçilerin kullandığı Tarımsal elektrik ücretlerinin düşürülmesi

----İlçemizde bulunan daha açılmış olan sondaj Kuyularına ruhsat verilmesi

----Sulama ücretlerinin düşürülmesi

----Çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünlerde İhracat Kısıtlamasına gidilmemesi

----Bölgemizde özellikle yetiştirilen  Limon ve Domates hasat zamanı ,Suriye,Irak,İran kapılarının açık tutulması İhracatın teşvik edilmesi gerektiğini belirten Şahin bu konularda Sayın Genel Başkanımızın ilgili bakanlara sorunlarımızı iletmesi ve çözüm getirmeleri gerektiğini  söyledi.