Erdemli Ziraat Odası > Haberler > Çiftçilere müjde

Çiftçilere müjde

Şahin, konuyu öğrenir öğrenmez derhal AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ile görüştüğünü bu kararın Erdemli çiftçisi ve insanı açısından büyük problem yaşatacağını dile getirdiğini ifade etti.

Çiftçilerin bidon ve şişeler içinde  benzin ve mazot almak için akaryakıt istasyonlarının Jandarma ve Emniyetten izin alma işlemi Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin’in girişimleri sonucu kimlik fotokopisi ile alınabilecek.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada çiftçilerden gelen şikayetler üzerine konudan geçtiğimiz Cuma günü bilgisinin olduğunu ve ilçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı ile görüşerek konu hakkında detaylı bilgi aldığını belirtti.

Şahin,  konuyu öğrenir öğrenmez derhal AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ile görüştüğünü bu kararın Erdemli çiftçisi ve insanı açısından büyük problem yaşatacağını dile getirdiğini ifade etti.

Çiftçilerin işlerinin açıldığı bir dönemde akaryakıtın izinle alınacak olmasının büyük sıkıntı yaşatacağını  dile getiren EZO Başkanı Rasim Şahin şöyle konuştu:

‘’Çapa motorları, pat pat, ilaçlama, çift sürme ve sulama için kullanılan motorlara benzin ya da mazot almak için akaryakıt istasyonlarına gittiklerinde ancak Jandarma ve emniyetten izin alınması gerektiği bilgisinin verildiği verildi. Çiftçinin büyük sıkıntı  yaşanacağını, durumun aciliyetini izah ederek derhal çözümlenmesi gerektiğini hem vekillerimize hem de Kaymakam beye ilettim. Bu girişimlerimiz meyvesini verdi ve Cuma akşamı Valilikten gerekli talimatlar Erdemli Kaymakamlığına ulaşarak izin şartı ortadan kalktı.  Çiftçilerin kimlik fotokopileri ile benzin ve mazot almaları sağlandı.  Buradan konu üzerinde hassasiyetle durarak  hızlı bir şekilde gereken kolaylığı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor  bol bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum’’ dedi.