Erdemli Ziraat Odası > Haberler > DOMATES YÜZ GÜLDÜRDÜ

DOMATES YÜZ GÜLDÜRDÜ

Mersin’in Erdemli ilçesinde, Rusya, Türkiye’den ithal ettiği domatese uyguladığı kısıtlama kararını kaldırdığını açıklaması domates üreticileri tarafından büyük sevinçle karşılandı. Rusya’nın domates kararı Erdemli sebze halinde domates fiyatlarında hareketlenmelerin yaşanmasına neden olurken domatesin kilosu 1.60 TL den satılmaya başlandı.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, ‘’İki yıldır domates üzerindeki kısıtlamanın kaldırılmasını bekliyorduk o ‘da gerçekleşti. Domatese getirilen kısıtlamanın kaldırıldığının açıklanmasıyla birlikte domates fiyatlarında hareketlilik başladı, üreticimizin yüzü gülüyor bizlerin yüzü gülüyor’’ dedi.

Rusya’nın domates ile ilgili kısıtlamanın kaldırıldığına yönelik açıklamasının tüm domates üreticilerini sevindirdiğini belirten EZO başkanı Rasim Şahin, ‘’Rusya domates ithalatını sınır sayıda firmalara vermişti. Dışişleri ve Ekonomi Bakanlığının Rus yetkililerle yaptığı görüşme sonrası tüm firmalara ihracat yolu açıldı. Rusya’nın aldığı bu karar Erdemlili çiftçilerimizi çok sevindirdi. Çiftçilerimizin ürettiği domatesleri de ihracatçılarımız alarak daha fazla ürün ihracatı yapar çiftçilerimiz de daha iyi kazanç elde ederler. Rusya’nın domates kısıtlamasını kaldırmasının ardından Erdemli Sebze ve Meyve Halinde özellikle domatese yönelik bir hareketlilik başladı. Tüm ihracatçılarımızı Erdemlimize bekliyoruz’’ dedi.

Rusya’nın domates ithalatını serbest bırakmasının ardından Erdemli halinde fiyatlarda hareketliliğin yaşandığını belirten Şahin, ‘’1 lire 20 kuruş olan domates fiyatı kısıtlamanın kaldırılmasının açıklanması ile birlikte 1 lira 60 kuruşa çıktı. Domates fiyatlarındaki yükselişin daha da artmasını ediyoruz’’ şeklinde konuştu.