Erdemli Ziraat Odası > Haberler > ERDEMLİ ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN 70 ÇİFTÇİYE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Erdemli Ziraat Odası İlçemizde Sert Çekirdekli bitki üretimi yapılan mahallelerde alternatif ürün olarak yetiştiriciliği her geçen gün artan KİVİ Bitkisinin beslenmesi bakımı,budaması ve yetiştiriciliği konularında Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünde bir günlük Kivi Eğitimi verdi. Kivi eğitimine katılım beklenenden fazla oldu. Açılış Konuşmasını Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim ŞAHİN yaptı.

Oda Başkanı Şahin Konuşmasında, Ziraat Odasının bünyesinde faaliyet gösteren Fidan Üretim Tesisinden Kivi Fidanı alan veya Kivi dikmeyi düşünen Çiftçilere Kivi yetiştiriciliği hakkında gerekli bilgileri  öğrenmeleri için Böyle bir eğitim programını yapmayı uygun gördük. Bölgemiz Tropikal ve subtropikal bitkilerin yetiştirilmesi için uygun iklim koşullarını sağladığından Çiftçilerimizin gelirini arttıracak Alternatif ürünlerin yetiştirilmesi ve uygulanması konularında Her zaman çiftçilerin emrinde olduk ve olacağız. Fidan Üretim Tesisimizde Doku kültürü ile Çiftçilerimize uygun fiyata Sertifikalı KİVİ  Fidanı yetiştirmekteyiz. Eğitim proğramının gerçekleşmesinde Bizlere yardımcı olan Alata Araştıma Müdürü Sayın Doç.Dr.Davut KELEŞ’e ,Eğitimi sunacak  olan Dr.Ziraat Yüksek Mühendisi Kader ELÇİK ve Ziraat  Yüksek Mühendisi Rasim ARSLAN’a  Çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum.dedi

Konuşmacı olarak Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürü DOÇ. DR. Davut KELEŞ  söz alarak Böyle eğitimlerin yapılması Sahada uygulama yapan Çiftçiler açısından önemli olduğunu belirtti. Eğitime katılan tüm çiftçilere ve eğitimin yapılmasında emeği geçen Erdemli Ziraat Odasına Teşekkür ettiğini belirtti.

Verilen eğitimin ardından Oda Başkanı ve Yöneticileri tarafından Eğitim Sunumu yapan hocalara plaket verildi.Eğitim proğramına katılan Çiftçilerimize Eğitim Sertifikası verildi.

Öğlen Erdemli Ziraat Odası Tarafından Çiftçilere öğle yemeği ikram edildi.Çiftçilerle yapılan röportajda  Böyle eğitimlerin bilgi alışverişi bakımından olumlu olduğunu dile getirdiler.Bazı çiftçilerin Silifke den bazılarının Mersin’den geldikleri gözlendi.Çiftçiler bizler bu hizmetleri Erdemli Ziraat Odasında gördük dediler.Biz Ziraat Odasının Fidanlığından Kivi Fidanı aldık.Ziraat Odası Mühendislerini Kivimizin dikimi konusunda bizleri aydınlatmışlardı. Böyle bir eğitim programının Yapılması için Emeği geçen başta Erdemli Ziraat Odası Başkanlığına ve hocalara teşekkür ediyoruz. dediler.