Erdemli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Erdemli Ziraat Odası > Haberler > ERDEMLİ'DE BEYAZ SİNEK TEDİRGİNLİĞİ

ERDEMLİ'DE BEYAZ SİNEK TEDİRGİNLİĞİ

Erdemli’de, son zamanlarda sokaklarda ve tarlalarda yoğun olarak görülen ve rahatsız eden beyaz sinek ile mücadele için toplantı yapıldı. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin öncülüğünde ilçe Tarım ve Belediye yetkililerinin de katıldığı toplantı da konu ele alındı.

Erdemli’de, son zamanlarda sokaklarda ve tarlalarda yoğun olarak görülen ve rahatsız eden beyaz sinek ile mücadele için toplantı yapıldı. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin öncülüğünde ilçe Tarım ve Belediye yetkililerinin de katıldığı toplantı da konu ele alındı.

Pamuk ekiminin bol olduğu 70'li yılların başında Mersin'lilerin birlikte yaşamaya alıştığı Beyaz Sinek bu yıl yeniden çoğal. Koloni şeklinde havada uçuşan Beyaz Sineklerin varlığı rahatsız eder boyutlara ulaştığı bu günlerde çözüm yolları aranıyor.

Bugün tekrar Beyaz sineğin ortaya çıkması cadde ve sokaklarda yürüyen vatandaşları çok rahatsız etmeye başladı.

Vatandaşlar, Erdemli ilçe merkezinde, özelliklede sokak ve bahçelerde Beyaz sinek istilasından yürüyemez ve soluk alamaz duruma geldiklerini öne sürdüler.

Maskesiz dolaşılamayacak duruma geldiklerini anlatan vatandaşlar, beyaz sineklerin oğul şeklinde havada uçtuklarını, Büyükşehir Belediye yetkililerinin etkin biran önce etkin mücadele başlatmasını istediler Bölgemizde Beyaz sinek istilasından dolayı Erdemli Ziraat Odası Önderliğinde Erdemli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü,Erdemli Belediyesi,Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle istişare yapılarak  yapılması gereken kararlar ele alındı.

Alınan karara göre, İlçemizde son 10 günden beri etkili olan beyaz sinekle ilgili olarak sahil bölgeleri ve sitelerimizin asetamiprid, sipermetrin gini etken maddeli ilaçlarla ilaçlanması, büyükşehirin uhdesin de kalan alanların bilgi verilmek sureti ile ilaçlandırılmasına

Tarımsal üretimde bulunan çiftçilerimizin Tarım Bakanlığımız’ın teknik talimnamesine göre ilaçlama yapması için gerekli duyuruların yapılmasına

Ziraat Odamızca, çiftçilerimize gerekli uyarılar yapılarak mücadelelerin toplu olarak yapılmasına özen gösterilmesi gerekliliği kararları alındı.

Erdemli Ziraat odası Başkanı Rasim Şahin, “ son zamanlarda beyaz sinek yüzünden çiftçilerimizde büyük zarar görüyor. Ağaç ve sebzelerin yapraklarına konarak ürünlere de zarar veriyor. Bu yüzden Ziraat odası Olarak hemen acil önlem alınması için katılımlı bir toplantı düzenledik. İlçe Tarım, Belediye ve Odamız ile birlikte neler yapılabilir? Diye toplantı yaptık. Bu beyaz sineğin biran önce bitirilmesi gerekiyor. İnşallah yapılacak olan çalışmalar sonunda beyaz sinek istilası bitecek” dedi.

Vatandaşlar ise, “ uzun süredir böyle bir şey görmedik. Adım attığımız yer beyaz sinek. Virüsten dolayı taktığımız maskeyi artık beyaz sinek için takıyoruz. İnşallah beyaz sinek sorunu yetkililerin müdehalesi ile kısa sürede sona erer” dedi