Erdemli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Erdemli Ziraat Odası > Haberler > ERDEMLİ’DE ERKENCİ KİRAZ HASADI BAŞLADI

ERDEMLİ’DE ERKENCİ KİRAZ HASADI BAŞLADI

Mersin’in Erdemli ilçesinde, 500 rakımlı Koramşalı mahallesinde Elli lori cinsi erkenci kirazın hasadı başladı.

Mersin’in Erdemli ilçesinde, 500 rakımlı Koramşalı mahallesinde Elli lori cinsi erkenci kirazın hasadı başladı.

Erdemli Ziraat Odası başkanı Rasim Şahin beraberinde Ziraat Odası Meclis Başkanı Aşkın Şahin ile birlikte Kiraz hasadı yapan çiftçileri ziyaret ederek, bol bereketli kazanç dilediler. Erdemli’de, bin dönüm kiraz bahçesinde yılda 5 bin ton kiraz üretimi gerçekleşirken, bunun %50 si de dış piyasaya ihraç ediliyor. Ziraat odası Başkanı Rasim şahin, Erdemli’de turfanda kiraz hasadına başlanıldığını , kilosu 15-20 TL. den satıldığını söyledi. Bir çok sebze ve meyve üretiminin yapıldığı Erdemli’de alternatif meyve üretimi de çiftçiler tarafından yapılıyor. Limonun yanında, kayısı, şeftali, yeni dünya ile birlikte kiraz da bölgenin ekonomisine katkı sağlayan ürünler arasında yerini alıyor.

KİRAZDA ROKELTE YÜKSEK

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim yaptığı açıklama da; “ 500 rakımda Türkiye’nin ilk turfanda kiraz hasadı Erdemlimizde başladı. İlçemize bağlı Koramşalı mahallemizde kirazlarımız toplanıyor. İlçemiz genelinde yaklaşık bin dönüm bahçeden 5 bin ton kiraz üretimi yapılıyor. Kirazlarımız iç piyasanın yanında Irak’a ihracata gidiyor. Şuanda kilosu 15-20 TL. den alıcı buluyor. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam eder ve üreticimizin yüzü güler” dedi.

FİYATLAR MEMNUN EDİCİ

Koramşalı mahallesinde 10 dönüm bahçede kiraz üretimi yapan Nihat Özen ise, “ ilk turfanda kiraz hasadımızı yapmanın sevincini yaşıyoruz. Şuanda turfanda kirazlarımız toplanıyor ve kasalara konup tüketim için yola çıkıyor. Rekoltemiz bu yıl çok güzel. Fiyatlarımız da kilosu 15-20 TL. arasında oluyor. Çok memnunuz inşallah bundan sonrada bu fiyatlar devam eder ve yüzümüz güler” dedi.