Erdemli Ziraat Odası > Haberler > KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim ŞAHİN 19 Ekim Kadın Çiftçiler Günü Dolayısı ile basın açıklaması yaptı.

Şahin, Ülkemizde 6 Milyon Çiftçi bulunmaktadır. Bunun 3 Milyonunu kadın Çiftçilerimiz oluşturmaktadır. Kadın Çiftçilerimizin büyük bir kısmının sosyal güvenceleri ve kayıtları bulunmamaktadır. Kadınlar sadece çocuk yetiştirmekle kalmayıp Tarımın her alanında çalışarak hem aile ekonomisine ve hem de Ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Erdemli'de kadınların ekonomiye katkısının bilinenden çok daha fazla olduğunu belirten Başkan Şahin "İnsanımız toprağı ve taşı öğüterek üretim yapıyor. Özelliklede tarımsal üretimde büyük emek sahibi kadınlarımızdır. İlçemiz tarımı için olmazsa olmazı oluşturan kadınlarımız Tarımın Lokomotifi konumundadır.  Kadın Çiftçilerin sadece 15 EKİM Dünya Kadın Çiftçiler gününde hatırlanmamasını isteyen Başkan ŞAHİN Tüm eli öpülesi Kadın Çiftçilerimizin her zaman hatırlanması gerektiği dileğiyle 15 Ekim Kadın Çiftçiler Gününü kutluyorum dedi.