Erdemli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Erdemli Ziraat Odası > Haberler > ÇİFTÇİLERE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ

ÇİFTÇİLERE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ

ÇİFTÇİLERE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ


ÇİFTÇİLERE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ

Erdemli Ziraat Odası ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen’’ Kivi Yetiştiriciliği Eğitim Kursu’’ Alata Araştırma Enstitüsünün toplantı salonunda yapıldı.

Eğitim toplantısına, Kaymakam  Avni KULA, Erdemli Orman İşletme  Müdürü İsmail ÇELİK ,İlçe Tarım Müdürü Mehmet TÜRKER,Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim ŞAHİN ve 90 Çiftçi katıldı.

Türkiye’de özellikle  Karadeniz  ve Marmara Bölgesinde yaygın olarak yetiştirilen kivi için Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünden  gelen Dr. Kemal Abdurrahim KAHRAMAN Kivi Yetiştiriciliği ,tarımı ,budaması konularında uygulamalı eğitim verdi.

 

Kaymakamı  Avni KULA konuşmasında verilen eğitimin çiftçiler açısından çok yararlı olacağını belirterek kendisinin de daha önce Trabzon da görev yaptığını oradaki Kivi  üreticileri  ve sorunlarını bildiğini,böyle bir eğitimin çiftçilerin bilgi ve becerilerini arttıracağını belirtti.

 

Ziraat Odası Başkanı Rasim ŞAHİN ise,’’ İlçemizde yetiştiriciliğine yeni yeni başlanan Kivi bitkisinin alternatif ürün olarak yetiştirilmesine çiftçilerimizi iten etmenler yetiştirilen ürünlerin para etmemesi çiftçilerin emeğinin karşılığını alamaması olarak sıralayabiliriz. Alternatif ürün yetiştiriciliği ile birlikte tüketilemeyen arz fazlası ürünlerin yerine, üretim açığı olan tarımsal ürünlerin üretimi teşvik edilerek ülke ekonomisinin kazanacağını, ayrıca çiftçinin ekonomik refahının artırılacağı aşikârdır’’ Dedi.

“Arzumuz bu kadar çok çalışan insanımızın emeğinin karşılığını alması, çalıştığı kadar da kazanmasıdır. Alternatif ürün çeşitliliğine yönelmeleridir. Artık üreticilerimizin kazandıran ürünlere yönelmesini istiyoruz” Bu eğitimde öğreneceğiniz bilgi ve becerilerle daha kaliteli ürün, daha fazla tonaj elde edilecektir..Ayrıca Erdemli Ziraat Odası Fidan Üretim Tesisimizde Doku Kültürü ile Kivi Fidanın yetiştirerek çiftçilerimizin hizmetine sunmaktayız ‘’dedi.

Alata Araştırma Enstitüsünün toplantı salonunda  başlayan KİVİ Eğitimi ,Esenpınar Mahallesinde bulunan KİVİ bahçesinde uygulamalı budama eğitimi ile son buldu.